Samo nekoliko sati nakon katastrofalnog potresa u Petrinji u 29.12.2020., na inicijativu Marina Medaka, grupa hrvatskih chefova organizirala je sakupljanje namirnica i otišla na Baniju s food truckom, osigurati toplu hranu ljudima na cijelom području.

Ova individualna akcija je postala pravi pokret u kojem je Nacionalna udruga ugostitelja kroz svoje lokalne ogranke aktivirala 600 volontera koji su 15 dana pripremali 15 tisuca obroka dnevno na 5 lokacija: Petrinja, Moščenica, Topusko, Sisak i Glina.

Iz medija

jutarnji.hr/dobrahrana
Dobra hrana


01.01.2021.

Ljudine s kuhačama
Tri sata nakon potresa oni su kuhali iako nisu imali ni struje ni vode, noću spavaju u autima.
Saznaj više
punkufer.dnevnik.hr
Pun kufer


04.01.2021.

Na rubu snaga, ali se ne daju
Pomozimo kuharima velikog srca koji su u Petrinji skuhali više od 50 tisuća porcija.
Saznaj više
story.hr/Gourmet
Story Gourmet


09.01.2021.

Chef Marin Medak: "Više od 300 kuhara došlo u pomoć
Saznaj više
vecernji.hr
Večernji list


10.01.2021.

U ovoj državi je normalno sve što je nenormalno, smatra Marin Medak 
Medak: da nam je vojska dala onu kuhinju što ima, mi bismo izbacili 18 000 obroka.
Saznaj više

Pratite nas na društvenim mrežama

Nacionalna udruga ugostitelja je udruga čiji su ciljevi unaprjeđenje konkurentnosti, razvoj inovativne ponude i promicanje kvalitete ugostiteljstva u Hrvatskoj u skladu s najboljim svjetskim praksama te poštujući tradicionalne vrijednosti hrvatske gastronomije.
Savska cesta 41
10000 Zagreb, Hrvatska
mail. ured@nuu.hr
www.nuu.hr 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram