Udruženje ugostitelja Split 

Nakon gašenja HIUU, udruge ugostitelja koju je vodio pokojni Chef Miro Bogdanović, njeni članovi 2018.g. osnovali su novi pravni subjekt - Udruženje ugostitelja Split i nastavili s aktivnostima promicanja ugostiteljske struke. Do današnjeg dana Udruženje je okupilo stotinjak ugostiteljskih objekata.

Na lokalnoj razini, naši članovi i dalje redovito djeluju kroz Strukovnu grupaciju ugostiteljskih djelatnosti pri HGK-ŽK Split te smo pokrenuli medijsku kampanju obrane prava ugostitelja, a zbog nepravednog prijedloga novog Komunalnog reda i Odluke u davanju u zakup javnih površina kojima su ugostiteljima uskraćena Ustavom zajamčena prava.

Udruženje je sudjelovalo u organizaciji prvog Nacionalnog kongresa ugostitelja u Čakovcu u listopadu 2019., a u planu je i organizacija prvog Foruma ugostitelja u Splitu u 2020. te zaključivanje ugovora o suradnji s našim dobavljačima, što bi bila podrška financiranju, koje trenutno provodimo iz vlastitih izvora.

CILJEVI UDRUGE I PODRUČJA DJELOVANJA

Cilj nam je okupiti sve kolege s područja Splita i okolice kako bismo zajedničkim snagama, kao i do sada, promovirali rad struke i borili se za interese ugostitelja. Udruga je u ovih godinu dana aktivno sudjelovala u radu Koordinacije udruga ugostitelja, te je postala i dijelom Nacionalne udruge ugostitelja.

U suradnji s navedenim tijelima izborili smo vraćanje PDV-a na jela na 13%, a nastavljamo se boriti i za smanjenje PDV-a na sve prehrambene proizvode. Naši članovi su u predsjedništvu i u vijeću skupštine Udruženja ugostiteljskih djelatnosti pri HGK na nacionalnoj razini.

MISIJA

Naša misija je sakupljanje što većeg broja članova kako bi zajedničko djelovanje ugostitelja imalo još upečatljiviji trag. Ukoliko Vas interesira nešto više o radu Udruge te uvjeti članstva, obratite nam se e-mailom: udrugaugostitelja.split@gmail.com
ugostiteljiST
AKTUALNI STATUT UDRUGE

Pročitajte Statut Udruženja ugostitelja Split na linku.

Statut
Pridružite nam se

Postanite član Udruge ugostitelja Split

Udruga okuplja fizičke i pravne osobe koje se bave ugostiteljstvom.
Ispunite pristupnicu

Pratite nas na društvenim mrežama

Nacionalna udruga ugostitelja je udruga čiji su ciljevi unaprjeđenje konkurentnosti, razvoj inovativne ponude i promicanje kvalitete ugostiteljstva u Hrvatskoj u skladu s najboljim svjetskim praksama te poštujući tradicionalne vrijednosti hrvatske gastronomije.
Savska cesta 41
10000 Zagreb, Hrvatska
mail. ured@nuu.hr
www.nuu.hr 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram